Автентичната сексуалност е в основата на здравата личност (интервю)

дева

Дева Мукта е фасилитатор и терапевт в областта на Тантра и Свещената Сексуалност. Тя е основател на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО ТАНТРА. Описва себе си като кръгла топка, събираща в себе си всичко и нищо.

Бих добавила към описанието й пикантен коктейл от непокорен нрав, вътрешна сила, неспирен устрем и осезаема дарба да твори собствената си реалност по един автентичен и непринуден начин.

Тя безспорно има много лица и кипи от енергия – ту като ураган, готов да помете всички пречки по пътя си, ту като нежна стихия, която може да докосне най-дълбоките кътчета на душата ти.

Любимият й въпрос е: „Страх ли те е от мен? Ако „да“, значи си готов да се гмурнеш в приключение, което ще промени живота ти!“ Как да не й повярваме?

Представям ви моята скъпа приятелка, колежка и вдъхновение – ВЕСЕЛА БАЛАБАНОВА или както повечето от нас я познаваме – Дева Мукта!

Е: Нека започнем с най-важния въпрос – коя е Дева Мукта?

Дева: Това е интересен въпрос! Дали се определям като някой или нещо?! Понякога, когато решавам да изследвам това най-често в мен се появява думата топка, може би съм топка! Една кръгла съвкупност от всичко и нищо. Не се определям като нещо конкретно.

Любознателна съм, пътешественик, експериментатор, пробвам нови неща, смела съм, за да го правя, и така съм се изградила като това, което съм. Бидейки смела, пробвайки и експериментирайки.

В превод името ми „Дева Мукта“ означава божествена, безусловна свобода. Обичам го и ми приляга. Другото ми име е Весела. Това също смятам, че съм.

Е: Кога реши да смениш името си? Има ли някаква история, свързана с това?

Дева: Да, името си съм получила в церемония саняска, така и името ми е саняско. Реших да го направя, защото обичам всичко и едно име не ми беше достатъчно. Исках да имам и още, и още, защото съм много разнообразна и само едно име не ми приляга.

Е: Ти си тантра терапевт, водиш семинари, обучения, тренинги, помагаш на жени и мъже да отблокират себе си, да преживеят други нива на съществуване чрез своята сексуалност. Как ти самата срещна тантра?

Дева: Моята история е любовна. Срещайки първия си тантристки любовник, това инициира в мен една много силна енергия, която в последствие разбрах, че се нарича кундалини.

Инициирайки я, аз станах подвластна на нея и това ме накара да тръгна на Изток, за да разбера как да се справя с тази огромна мощ, която се беше появила в мен и която всъщност контролираше мен, а не аз нея.

Отивайки на Изток и живеейки там разбрах и научих какво представлява тази енергия и как за моето благо и за благото на всички всъщност е добре аз да съм неин господар.

Е: Кога се случи тази среща и как кундалини енергията промени твоя живот?

Дева: Това се случи преди около 8 години и мога да кажа, че това промени коренно живота ми! Възприятията към света и въобще осъзнатият поглед върху живота и най-вече върху мен и изследването ми в дълбочина се случи тогава, когато аз започнах да усещам себе си.

Само мислейки и разсъждавайки, това не се беше случило. Благодарение на енергийната работа, която започнах да върша със себе си и моята сексуалност, започнах да гледам навътре. Това ми даде възможността чрез моите усещания да изследвам света и себе си и да осъзнавам нещата, които ми се случват.

Е: Промени ли те това като човек?

Дева: Най-голямата ми промяна е в посоката ми на гледане. Започнах да гледам навътре, вместо навън. Оказа се, че гледайки навътре всички мои действия и целият ми живот промени коренно направлението си.

Гледането навътре ми даде съвсем различно разбиране за всички неща, които ми се случват. Даде ми разбиране за целия ми живот през собственото ми преживяване. Даде ми отношение на приемане към всичко външно, защото се оказа, че аз, а и всеки от нас, имам всичко.

Всичко, което не одобрявах, всъщност го имах. Погледът навътре ми даде това разбиране и живот в толерантност и приемане, в откритост и следване на моята автентичност и най-вече- автентична сексуалност, което се оказа основно и за стандарта ми на живот. Не следвайки модели, а следвайки автентичното ми същество. Това беше голяма промяна за мен.

Вижте цялото интервю в сайта на SHREYA.BG!

Споделете с приятелите си!